Zapewnienie bezpieczeństwa klientów COVID -19

Nasi drodzy klienci w związku z decyzją rządu o objęciu całego kraju strefą żółtą od dnia 10.10.2020r. przypominamy o wytycznych w branży gastronomicznej. Z uwagi na zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego zarówno Waszego jak i naszego bardzo prosimy o zapoznanie się z nimi, a także ich przestrzeganie.

Zapewnienie bezpieczeństwa klientów COVID -19

 

 

  • Prosimy o utrzymanie 2-metrowej odległości pomiędzy osobami stojącymi w kolejce, ( naklejki na podłodze);
  • Obowiązkową dezynfekcję rąk przez klientów przy wejściu na teren lokalu (dozownik przy pierwszym okienku – punkt składania zamówień);
  • Na przerwach obiadowych tj. 10:30, 11:25, 12:20, 13:15 na stołówce mogą przebywać tylko osoby, które spożywają posiłki zakupione na stołówce;
  • Przy jednym stoliku mogą przebywać tylko dwie osoby;
  • W pomieszczeniu nie może przebywać więcej niż 1 osoba na 4m2.
  • Maksymalna liczba osób przebywających na przerwie obiadowej jest wyznaczona ilością nakrytych stołów konsumpcyjnych;
  • Przy wejściu na stołówkę wymagane jest noszenie osłony ust i nosa do momentu zajęcia miejsca przy stole i konsumpcji;
  • Stoły dezynfekowane są każdorazowo po zakończonej konsumpcji;
  • Powierzchnie wspólne tj. okienko wydawcze – dezynfekowane jest co 15 minut;
  • Pomieszczenia konsumpcyjne są stale wietrzone;
  • Wyłączono z użycia wszystkie przestrzenie samoobsługowe, a także dozowniki do samoobsługowego nalewania napojów;
  • Pracownik dezynfekujący salę posiada maseczkę lub przyłbicę;
  • Wydawanie zamówień na wynos odbywa się w torbach papierowych i bezkontaktowo;
  • Rekomendujemy płatności bezgotówkowe (terminal płatniczy lub przelew bankowy);
  • Usunięto z Sali jadalnej obrusy, wazony. Na stołach znajdują się sztućce i serwetka gastronomiczna co oznacza, że dany stół jest przygotowany do konsumpcji i zdezynfekowany
  • Na okienkach wydawczych zamontowano okna z pleksi.