JADŁOSPIS 20.01.2019-24.01.2020r.

TEL 539 214 464      

 

Nasza strona: www.bodex-jastrzebie.pl

 

Poniedziałek 20 Zupa: Barszcz czerwony z krokietem mięsnym1,2,6,7.

I: Pulpety drobiowe w sosie chrzanowym1, ziemniaki z koperkiem lub kasza jęczmienna, surówka z marchwi i jabłka6.

II: Makaron papardelle z sosem szpinakowo-śmietanowym1,2,6.

 

Wtorek 21 Zupa: Krem z pieczarek z grzankami1,6,7.

I: Kotlet schabowy1,2,6, ziemniaki z koperkiem lub frytki, sałatka Colesław6.

II: Musaka – grecka zapiekanka mięsno-ziemniaczana pod beszamelem1,2,6.

 

Środa 22 Zupa: Pomidorowa z makaronem1,6,7.

I: Filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych1,2,6, ziemniaki lub frytki, surówka szefa kuchni6.

 

Czwartek 23 Zupa: Barszcz biały z jajkiem6,7.

I: Gulasz z szynki wieprzowej, kopytka1 lub kasza gryczana, surówka z kapust mieszanych6.

Lub: Kluski na parze z sosem truskawkowo-śmietanowym1,2,6.

 

Piątek 24 Zupa: Koperkowa z lanym ciastem1,2,6,7.

I: Ryba miruna smażona w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.

II: Makaron spaghetti z sosem bolognese1,2,6.

 

Codziennie dostępne (w cenie II dania):

– pierogi ruskie

– pierogi z mięsem

 

Zapraszamy i życzymy smacznego.

Uwaga jadłospis może ulec zmianie. Informacja dotycząca alergenów dostępna na stronie internetowej oraz na tablicy ogłoszeń stołówki.