JADŁOSPIS 24.04-26.04.2019r.

Środa 24 Zupa: Koperkowa z ryżem 6,7.

II danie: Gulasz z szynki wieprzowej1, placki ziemniaczane1,2,6 lub kasza, fasolka szparagowa.

 

 

Czwartek 25  Zupa: Pieczarkowa z makaronem 6,7.

II danie: Mussaka – grecka zapiekanka z mięsem mielonym, cukinią i ziemniakiem pod beszamelem1,2,6 .

Lub: Kotlet mielony 1,2 , ziemniaki, surówka.

 

 

Piątek 26 Zupa: Szczawiowa 2,6,7.

II danie: Filet drobiowy smażony1,2,6 , frytki8, surówka.

Lub: Wątróbka drobiowa w sosie wiśniowym1, placki z cukini1,2,6.

 

 

 

 

Zapraszamy i życzymy smacznego.

Uwaga jadłospis może ulec zmianie. Informacja dotycząca alergenów dostępna na stronie internetowej oraz na tablicy ogłoszeń stołówki.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z : „Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154)”.