JADŁOSPIS 15.04-19.04.2019r.

 

Środa 17 Zupa: Ogórkowa z ziemniakami 6,7.

II danie: Kotlet de volaille1,2,6 z masłem, ziemniaki z koperkiem lub frytki8, surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym6.

 

Czwartek 18  Zupa: Pomidorowa z makaronem 1,6,7.

II danie: Bitka ze schabu w sosie własnym1, ziemniaki lub kasza gryczana, surówka szefa kuchni.

Lub: Pierogi leniwe z masłem na słodko 1,2,6.

 

Piątek 19 Zupa: Barszcz biały z jajkiem 2,6,7.

II danie: Ryba miruna1,2,6 w panierce imbirowo-cytrynowej, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty.

Lub: Śledź w śmietanie z jabłkiem i szczypiorkiem6, ziemniaki z koperkiem.

 

 

Zapraszamy i życzymy smacznego.

Uwaga jadłospis może ulec zmianie. Informacja dotycząca alergenów dostępna na stronie internetowej oraz na tablicy ogłoszeń stołówki.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z : „Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154)”.