JADŁOSPIS 18.02-22.02.2019r.

 

 

Czwartek 21  Zupa: Ogórkowa z ziemniakami 6,7.

II danie: Bitka ze schabu w sosie własnym1, kasza gryczana, sałatka z buraczków.

Lub: Klopsiki szwedzkie 1,6, sos, frytki8, konfitura z żurawiny, surówka z pekińskiej6.

 

Deser: Sernik z bezą – 1 szt/3,50

 

Piątek 22 Zupa: Grochowa7.

II danie: Mussaka grecka zapiekanka z ziemniakami, cukinią, mięsem wieprzowym pod beszamelem1,2,6.

Lub: Kotlet jarski 1,2, ziemniaki z koperkiem, marchew zasmażana6.

 

 

 

 

 

Zapraszamy i życzymy smacznego.

Uwaga jadłospis może ulec zmianie. Informacja dotycząca alergenów dostępna na stronie internetowej oraz na tablicy ogłoszeń stołówki.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z : „Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154)”.