JADŁOSPIS 13.11-16.11.2018r.

 

Czwartek 15  Zupa: Krupnik 7.

II danie: Bitki ze schabu1, sos własny1, kopytka1, sałatka z białej kapusty.

Lub: Parówki w cieście 1,2,6, frytki8, sałata lodowa w sosie winegrett5.

 

Piątek 16 Zupa: Jarzynowa 1,6,7.

II danie: Makaron pene zapiekany z mięsem i warzywami pod beszamelem – lazania1,2,6 .

Lub: Wątróbka drobiowa z cebulką1 , ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka.

 

 

 

 

Zapraszamy i życzymy smacznego.

Uwaga jadłospis może ulec zmianie. Informacja dotycząca alergenów dostępna na stronie internetowej oraz na tablicy ogłoszeń stołówki.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z : „Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154)”.