JADŁOSPIS 15.10-19.10.2018r.

 

 

Środa 17 Zupa: Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 1,6,7.

II danie: Zraz wieprzowy w sosie własnym1,2,6, kasza pęczak LUB ziemniaki, sałatka z buraczków.

Lub: Skrzydełka a la KFC1,2,6, frytki8, sałata lodowa z sosem vinegret5.

Deser: Sernik z kokosem 1szt/3,50zł.

 

Czwartek 18  Zupa: Pieczarkowa z kaszą6,7.

II danie: Stek z karczku „po myśliwsku”1, ziemniaki z koperkiem, sałatka delikatesowa6.

Lub: Filet panierowany1,2,6, ziemniaki z koperkiem, sałatka.

 Deser: Ciasto czekoladowe z białym serem 1szt/3zl.

Piątek 19  Zupa: Gulaszowa z ziemniakami7.

danie: Ryba zapiekana pod kołderką serowo-śmietanową1,2,6, ryż z warzywami, brokuł blanszowany.

Lub: Kluski drożdżowe „na parze” z sosem truskawkowo-jogurtowym1,2,6.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z : „Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154)”.