JADŁOSPIS 17.09-21.09.2018r.

 

 

Środa 19 Zupa: Krem z dyni 6,7.

II danie: Kotlet schabowy1,2,6, ziemniaki z koperkiem, Colesław6.

Lub: Makaron pene z gulaszem drobiowym i cukinią 1,6.

Deser: Ciasto czekoladowe lub szarlotka – 1 szt/3,00zł

 

Czwartek 20  Zupa: Krupnik 7.

II danie: Klopsiki szwedzkie1,2,6, sos własny, żurawina, frytki lub ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej6.

Lub: Udko z pieca, ziemniaki z koperkiem, mizeria6.

 

Piątek 21  Zupa: Pieczarkowa z makaronem 6,7.

II danie: Ryba miruna1,2,6, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.

Lub: Naleśniki z dżemem truskawkowym, podane z jogurtem i musem owocowym 1,2,6.

Przypominamy, iż jadłospisy prezentowane powyżej – są modyfikowane dla dzieci i młodzieży stołujących się na stołówce zgodnie z :

  • Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016r. poz. 1154),